A számítástechnikáról, mint fogalomról

2016-01-07 10:20

A számítástechnikáról, mint fogalomról

Körülvesz minket, a mindennapjaink fontos részévé avanzsált, már nem csak élvezeti, hanem elsősorban használati szegmenseket biztosít. De pontosan mi is az a számítástechnika, és mivel foglalkozik?

Ha belegondolunk, hogy az ősember ujjal való számolásától, a kezdetleges számológépeken át, egészen Neumann János munkásságáig mekkora utat tett meg a számítástechnika, és azóta is mennyit fejlődött, rá kell döbbenünk, hogy az emberiség hihetetlen dolgokat vitt végbe. Neumann János 1946-ban dolgozta ki azokat az alapelveket, melyeket a mai, modern számítógépekalapelveiként ismerünk.

Korunk számítógépeitaz 5. generációba sorolják, ám az egyre fejlődő technika alapján léteznek már több processzoros számítógépek, melyek már nem a Neumann elvek alapján működnek. A számítástechnika tehát az automatizált adatfeldolgozás eszközeivel és azok használatával foglalkozó elméleti és alkalmazott műszaki tudomány.

Minőségi és korszerű számítástechnikai eszközökért nézzen körül kínálatunkban, és kérdéseivel bátran forduljon hozzánk!« « Vissza | Hírarchívum...